Ceder

Ceder er en god træsort, hvor der er fokus på holdbarhed. Derfor er det særligt velegnet til pæle, stolper, hegn, facade og terrassebrædder. Træet er meget holdbart i vådt og fugtigt miljø.

 

Ceder er ikke et nåletræ, men er et af sumpcypress arterne. Det er giftig fra naturens hånd i kernen og må ikke bruges indendørs herhjemme. Det har en meget karakteristisk duft. Kernen er rød og splinten er råhvid. Knasterner sidder mere sporadisk end Lærk og der er oftest mange små knaster i træet.

 

Ceder er meget stabilt og svinder næsten kun halvdelen af Douglas fra vådt til tørt. Træet er meget blødt og kræver skarpt værkstøj for at bearbejde. Hvis høvlen er blevet sløv, kan der opstå en tendens til at den flår årerne op i brædderne. Ceder er helt uden harpiks, hvilket er en af dens mange fordele. Det gør det særlig velegnet til facader og terrasser. Selv i de helt sorte farver - hverken slår eller 'sveder' Ceder ikke. Det får træet til at stå meget længe og ser ud som nyt.

 

Grundet giftstofferne i træet er det længe om at blive vejrgråt. Det bliver sjældent angrebet af insekter som andre træsorter. Desuden vejer Ceder ikke så meget - faktisk kun halvt så meget som Gran. Det er let at bøje, let at sømme, let at skrue og så dufter det længe efter man har sat det op.

 

Skal man finde nogle ulemper ved Ceder træet, så er det, at det ikke dur til konstruktioner, da det bøjer for meget. Fiberforløbet er meget langt. Det er blødt - og man kan let se aftryk i træet. Det er som nævnt giftigt og ikke anvendeligt indendørs. Det vejer ikke så meget, og derfor let at antænde. Derudover kan det ikke klassificeres til en klasse 2 beklædning - som mange af de andre træsorter kan.

 

Har du spørgsmål til nogle af ovennævnte træsorter - eller er i tvivl om, hvilken træsort egner sig bedst til dit byggeprojekt - så kontakt mig.

prisliste-ceder

 

 

Printvenlig version her.

NK PRISLISTER

PRISLISTE

Se prislister på vores bræddere. Kvalitetsbrædder i sorterne: Lærk, Ceder, Douglas og Gran.

Se mere

MINE LEVERANDØRER

En god leverandør gør en stor forskel. Hos NK Skovservice går jeg meget op i kvalitet. Jeg handler kun med stabile leverandører.

Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have gratis råd og vejledning omkring alt i træ, så skriv dig op til mit nyhedsbrev.