Prisliste - Douglas

Douglas er et mashup af fyr og gran. Det bliver tit brug til facadebeklædning, terrassebrædder, pæle eller tømmer. Det har et meget præsentabelt look og bruges, hvor det er synligt - fx gulve og lister. Douglas er min personlige favorit, da den ofte er et super godt alternativ til alle former for træsorter. 

 

Douglas har alle de gode egenskaber fra gran og fyr, som gør, at det er meget formstabil ved opskæringen. Svindet er minimalt og er max 1 mm pr. 2,5 cm. Douglas får en flot lyserød farve i kernen og splinten er som Lærk i råhvid.

 

Douglas har den fordel, at det ser meget ensartet ud - grenkranse og knaster sidder oftest med en meget ens afstand. Det har ikke så fremtrædne harpikskanaler og 'sveder' derfor ikk så meget ved brug af mørke farver. Douglas har et ret kort fiberforløb, som gør, at det ikke har den store nedbøjningseffekt og generelt er meget lige.

 

En af ulemperne ved Douglas er dog, at det er hårdt at save og høvle. Mange oplever, at træet har let ved at flække, når man slår søm i - hvorimod det er lettere at skrue i. Ofte er der et lille opfløj ved knaster ved høvling, når åreforløbet ikke render ens. Dette bemærkes især, hvis det ligger sammen med lærk.

 

Prisliste for Douglas

prisliste-douglas

 

Printvenlig version kan findes her.

NK PRISLISTER

PRISLISTE

Se prislister på vores bræddere. Kvalitetsbrædder i sorterne: Lærk, Ceder, Douglas og Gran.

Se mere

MINE LEVERANDØRER

En god leverandør gør en stor forskel. Hos NK Skovservice går jeg meget op i kvalitet. Jeg handler kun med stabile leverandører.

Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have gratis råd og vejledning omkring alt i træ, så skriv dig op til mit nyhedsbrev.