Gavlbeklædning

Mange af mine kunder vælger i forbindelse med skift af tag at få deres gavle renoveret. Derfor har jeg valgt at give nogle få fif til valg af beklædning til dette samt gode råd, om hvorledes man kommer smertefrit igennem hele processen
 

Først og fremmest er det vigtigt at sikre, at taget har et tilpas udhæng,  så de første 2-4 brædder ikke bliver ramt af slagvand.  Dette er vigtigt, da enderne på alle brædder er afkortet og der derved bliver blottet endetræ, som suger 50 gange mere fugt end kanten. Med et tilpas udhæng kan der laves en god inddækning så fugten ikke bliver et problem

 

Når der skal monteres gavlbeklædning, skal underlaget være ret og stabilt. Dette gøres mange gange ved at opføre en ny konstruktion indenunder af fx 50x100mm Riglar. 

Dernæst påføres en vindstopper, som typisk er et undertag. Husk at efterisolere, når nu konstruktionen er åben.

 

Dernæst monteres klemlister med mål på 25x50mm

 

Om beklædningen er lodret eller vandret, er for opbygningen uvedkommen, processen er den samme.

 

Jeg har valgt at fremhæve nogle få af de mange smukke beklædningsbrædder, jeg ellers producerer. Jeg ved, de er et sikkert hit til gavlbeklædning af erfaring, men du kan altid tag et kig på vores profiltegninger for at finde den helt rigtige beklædning til netop jeres gavl. Som træsort vil vi fremhæve cedertræ.

 

Der er en del indlysendene grunde til cedertræ er særdeles velegnet. Dels er det en meget holdbart træsort, og dels er der et stort arbejde forbundet ved at renovere gavlbeklædning - som fx at få stillads eller lift sat op i forbindelse med renovering.

 

En anden fordel er, at cedertræ ikke nødvendigvis behøver at få træbeskyttelse så ofte. Så er man realistisk omkring det - og får man ikke stillet et stillads op hver femte år for regelmæssig træbeskyttelse - så er cedertræ et godt valg.

 

Cedertræ koster en lille smule ekstra i forhold til de andre træsorter, men det er  godt givet ud, da sikkerheden ved arbejdet er en stor post.

 

Jeg glæder mig til at være med til at give jeres hus et flot nyt indtryk, når I går i gang med at renovere gavlbeklædningen - om det er råd og vejledning eller decideret udførelse af jobbet.  I er altid velkommen til ar ringe og spørge skulle der være andre spørgsmål.

 

God fornøjelse

PRISLISTE

Se prislister på vores bræddere. Kvalitetsbrædder i sorterne: Lærk, Ceder, Douglas og Gran.

Se mere

MINE LEVERANDØRER

En god leverandør gør en stor forskel. Hos NK Skovservice går jeg meget op i kvalitet. Jeg handler kun med stabile leverandører.

Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have gratis råd og vejledning omkring alt i træ, så skriv dig op til mit nyhedsbrev.